2P-oro

Plata Factura Orange Online

orange.ro

13 lucruri pe care poate ca nu le stiai despre Orange Romania!

 1. Incepand din anul 1997 si pana in anul 2002 Orange a operat pe piata din Romania prin firma Mobil Rom si brandul Dialog
 2. In Romania, in acest moment, Orange este cel mai operator GSM de pe piata.
 3. In luna Septembrie a anului 2000 Orange atingea cifra de 1 milion de clienti iar de atunci si pana la finalul anului 2013 Orange Romania depasea 10,4 milioane de clienţi – ceea ce, la vremea respectiva insemna peste 40% din cota de piata.
 4. Aproximativ 98% din populatia Romaniei beneficiaza de acoperie 3G prin Orange Romania
 5. Orange ofera unele din cele mai flexibile planuri de abonamente si cartele preincarcate Orange PrePay
 6. Competitorii principali ai Orange pe piata din Romania sunt Vodafone si Telekom.
 7. In anul 2005, la inceputul acestuia, Orange a lansat tehnologia EDGE in patru mari orase din Romania si anume Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov. GPRS și EDGE sunt tehnologii 2G, dar EDGE este semnificativ mai rapid, cu o viteză de download de până la 384Kbps. EDGE este numită uneori o rețea de 2.5G, deoarece are și anumite caracteristici ale unei rețele 3G, dar nu satisface specificațiile.
 8. Orange SA este cel care detine Orange Romania SA. Orange SA este, de fapt, divizia de telecomunicatii mobile a France Telecom care detine 96.8% din actiunile Orange Romania SA
 9. 1,4 Miliarde de euro au fost investiti de Orange in Romania inca de la intrarea sa pe piata si pana in anul 2007 iar investitiile continua sa creasca.
 10. Orange Romania detine si 4.33% din activele Orange Moldova.
 11. Orange Romania a consolidat in anul 2016 cea mai mare retea 4G de mare viteza din Romania - prin extinderea acoperirii 4G pe principalele drumuri naționale și pe autostrăzile care leagă capitala de litoral și de partea de vest a țării, ajungând la un total de peste 6.700 de localități cu acoperire 4G.
 12. Tot din anul 2016 Orange Romania incepe sa ofere servicii fixe de internet de mare viteză prin fibră şi televiziune prin cablu in tehnologia 4G. Serviciile de televiziune prin satelit și cablu, Orange Home TV, au ajuns la un total de aproximativ 333.000 de abonați in Q4 2016.
 13. Incepand tot din 2016 Orange Romania a lansat serviciul Orange Money ofera urmatoarele beneficii utilizatorilor: plăti facturi de utilități fără a fi nevoie de factură fizică, reîncărcare cartele Orange PrePay, pot primi și transfera bani instantaneu și în siguranță si toate aceste doar folosind telefonul mobil, la fel de simplu cum se trimite un SMS.